Πολιτική Προστασία

Πολιτική Προστασία

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχώρησε στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα ποσό ύψους 1.595.000€ κατανέμεται για τον ίδιο σκοπό στους ακόλουθους Δήμους καθώς και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκτός των προαναφερόμενων ποσών, προχώρησε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων της χώρας με ποσό ύψους 6.400.000€ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 31 ορεινοί δήμοι.

Συνολικά από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει διαθέσει ποσό ύψους 9.845.000€ προς τους δήμους της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες. 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει συνεχώς τα αιτήματα των δήμων προς την κατεύθυνση κάλυψης των επειγουσών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

πηγή:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολίτων ενόψει της χειμερινής περιόδου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εχει αναρτήσει το παρακάτω τηλεοπτικό σποτ:

www.civilprotection.gr

 

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα και στη χώρα μας, εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών, και ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Δήμου, να είναι ενημερωμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Μια από τις κύριες δυσμενείς επιπτώσεις και αιτία δημιουργίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, λόγω έντονης χιονόπτωσης ή παγετού.

Ο Δήμος μας είναι άρτια εφοδιασμένος με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές (αλάτι, αλυσίδες, ειδικά οχήματα, εξοπλισμός, κλπ) καθώς και με το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλαγογιάννη Εμμανουήλ και στα τηλέφωνα 2743360209 & 2743360201.

Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να προστατεύσετε εσάς και τους γύρω σας.

«Ο χειμώνας δεν αστειεύεται....Ας Προστατευτούμε» 

Ο χειμώνας δεν αστειεύεται

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρέχει σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται έντυπα με οδηγίες προστασίας από καταστροφές. Ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας από πιθανές καταστροφές κατεβάζοντας τo σχετικό αρχείo.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Διαθέτουμε 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 υπαλλήλους του Δήμου για την δασοφύλαξη και πυροπροστασία του Δήμου μας.

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης