Δελτία Τύπου

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Παραβρέθηκε πλήθος πιστών. Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντω Δενδρινέλη, προέδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α. Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγεται μέρος του θρησκευτικού εμβατηρίου "Άγιος Μηνάς" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας ("Παλαιά"). Διεύθυνε ο αρχιμουσικός κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.
  2. Το Π.Δ. 26/2012 (ΦΕΚ 224/15-3-20112 Α΄) «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» και ειδικότερα το άρθρο 56 αυτού.
  3. Την με αριθ. πρωτ. 175576/33274/28-6-2019 Προκήρυξη του κ. Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με την οποία γνωστοποιήθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων οι οποίοι ανακηρύχθηκαν για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
  4. Την με αριθ. πρωτ. οικ. 169963/32254/20-6-2019 Απόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας περί «Καθορισμού των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019».

Στα πλαίσια του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με πρωτοβουλία του Δήμου και με τη συνεργασία της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε), πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στειρώσεις, εμβολιασμοί και ηλεκτρονικές σημάνσεις αδέσποτων ζώων.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από ομάδα ιατρών της (Ε.Δ.Κ.Ε.), που «φιλοξενήθηκαν» στο χώρο του κτηνιατρείου της κ. Ζαχαρή, ενώ σημαντικά συνεισέφεραν στην περισυλλογή και τη φροντίδα των ζώων αρκετοί εθελοντές της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στειρώθηκαν, εμβολιάσθηκαν κατά της λύσσας και τοποθετήθηκαν microchips σε 40 αδέσποτους σκύλους και 5 αδέσποτες γάτες.

Για την αξιοσημείωτη αυτή προσπάθεια και τη σημαντική προσφορά, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αγγελική Κλειώση, που είχε το συντονισμό της δράσης, ευχαρίστησαν θερμά και συνεχάρησαν :

την ομάδα της Ε.Δ.Κ.Ε που αποτελούσαν οι γιατροί κ.κ. Θεόδωρος Καναβός, Ελπίδα Ευαγγελοπούλου, Βάλια Ταραντίλη, Κάρμεν Λύρα, Ιωάννα Τσάγκα, Γεώργιος Καρούζος, Αρσινόη Γεωργανά, Άνθια Βράκα, Δέσποινα Γκέτσου, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Μπάστα,

την ομάδα εθελοντών φιλόζωων στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Αντιγόνη Τόλιου, Μαίρη Μαυρέλου, Λίλιαν Καλοειδά, Λίνα Χατζιδάκη, Τριανταφυλλιά Παναγιωτάκη, Μαρία Ελευθερίου, Τότα Γκανάτσου, Θανάση Τσάκωνα, Κωνσταντίνα Κίσσα, Σόνια Ρήγα, Βίκυ Πολυδώρου, Μαρία Σακελλαρίου, Χριστίνα Ρουσιώτη, Γιάννη Καλοπάστα, Γεωργία Γκότση, Βασιλεία Φραγκιάδου, Ευαγγελία Θεοδοσίου, Δημήτρη Κουταντζή, Χριστίνα Σακελλαράκη

την Κτηνίατρο της πόλης κα Άννα Ζαχαρή

και τις τοπικές επιχειρήσεις “ Smile ” , “ Bistrot και “ E κλεκτόν” για τις χορηγίες τους.

Επισημαίνεται ότι η Ε.Δ.Κ.Ε. είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο, με μέλη φιλόζωους ‘Έλληνες κτηνίατρους, που συνεισφέρουν εθελοντικά στην προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ή/και άγριων ζώων, παρέχοντας κτηνιατρική βοήθεια και μέριμνα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ζήτημα της προστασίας και αγάπης που τα ζώα αυτά έχουν ανάγκη.

«Η δράση των γιατρών αυτών είναι υπερπολύτιμη με δεδομένες τις ελλείψεις των Δήμων και σε πόρους, και σε υποδομές, και σε στελέχωση αρμόδιων Υπηρεσιών. Συγχρόνως αναδεικνύει την ωφέλιμη και ουσιαστική διάσταση της συλλογικής προσπάθειας για την για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων », ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Προκειμένου να συμβάλει ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα κατά τους θερινούς μήνες, το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε τη με αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 40957/31-5-2019 (ΑΔΑ: 6Ο8Ι465ΦΥΟ-6ΦΘ) εγκύκλιο, με την οποία αποστέλλει οδηγίες σε φορείς του δημοσίου, οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ. για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να εφαρμόζονται.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι και οι Δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Δεν θα πρέπει να παραληφθεί ο σημαντικός ρόλος των Μ. Μ. Ε. της χώρας και της συνεργασίας μαζί τους, ώστε να επιτευχθεί μια ευρεία διάδοση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισης τους.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 212 έως 222

ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΟΤΑΡΑ 95

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δάση κ.λ.π. λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, επισκέφτηκε σήμερα 24 Ιουνίου 2019, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρίστος Δήμας και συζήτησαν για θέματα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 125 Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α΄87), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 73 του Ν. 4604/2019 (ΦΕΚ 50 Α΄).
  2. Την με αριθ. 2/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας), με την οποία ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί υποψηφίων Περιφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Κορινθίας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019..
  3. Την με αριθ.πρωτ. 114966/21792 Απόφαση (σε ορθή επανάληψη) του κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας περί «Καθορισμού των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 καθώς και των επαναληπτικών αυτών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019».

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ

Α. Για τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειακών αρχών της 26 ης Μαΐου 2019, ανακηρύχθηκαν οι παρακάτω συνδυασμοί υποψηφίων :

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης Πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, από την Ειδική Καρδιολόγο Έφη Αθανασοπούλου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η κα Έφη Αθανασοπούλου μίλησε για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και επισήμανε την αναγκαιότητα της εκμάθησης της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κατά την παρουσίαση της τεχνικής (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Απινιδωτή από τον πιστοποιημένο διασώστη και εκπαιδευτή της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, κ. Κώστα Θωμά.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Αγγελική Κλειώση.

Άλλη μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και οι μαθητές του. Η ομάδα Αίγαγρος κατέλαβε τη 2η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό 4Χ4 in Schools που της δίνει το εισιτήριο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Αγώνες. Επίσης πήρε βραβείο καλύτερης φωτογραφίας της εβδομάδας των αγώνων, βραβείο καλύτερου πορτοφόλιο και βραβείο καλύτερου εκθεσιακού περιπτέρου.

60799570 2320372478207415_8122967609931988992_n

Η σημαντικότατη διάκριση των παιδιών (Αγγελίδης Ορφέας, Καραμάνος Αθανάσιος, Κοψιδάς Νικόλαος, Μανδελιάς Κωνσταντίνος - Α΄ τάξη, Μπουλτάς-Παπαλάμπρου Παναγιώτης - Β΄ τάξη, Χρόνης Γεώργιος, Α΄ τάξη και οι μέντορες-συντονιστές Αϊδινόπουλος Περικλής και Μέλλιος Νικόλαος - Γ΄ τάξη), σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας, καταδεικνύει, αφενός το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που μπορεί να παρέχεται στο δημόσιο σχολείο από εξαιρετικούς λειτουργούς, και αφετέρου αποτελεί ύψιστη διάκριση και τιμή για το Δήμο μας.

Εκ μέρους του συνόλου των δημοτών, ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συγχαίρει θερμότατα τα παιδιά για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και για την αγάπη τους στη μάθηση και την εμπειρική γνώση, που μπορεί να αποφέρει σύγχρονα μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα.

Συγχαίρει επίσης ιδιαίτερα την διευθύντρια του λυκείου κα Σοφία Σμυρνή και τους εκπαιδευτικούς για το αξιόλογο και καινοτόμο έργο τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους σ' αυτή τη διάκριση, καθώς και τους γονείς για την αμέριστη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δήλωσε επίσης ότι, η νέα γενιά μας, με τις -καθημερινές σχεδόν- εκπλήξεις σε διακρίσεις που μας επιφυλάσσει, εγγυάται απόλυτα -και σε πραγματικά δύσκολους καιρούς- το ευοίωνο μέλλον του τόπου μας.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 39

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης