Βιογραφικό Δημάρχου

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Γεννήθηκε στα Γελινιάτικα Κορινθίας στις 16-7-1956  και ζει μόνιμα στο Ξυλόκαστρο.
Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Γκλαβοπούλου (Πτυχιούχο Γεωπονίας) και έχει ένα παιδί την Ανδριανή.
Έκανε σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα 1975-1980.
Διορίστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το 1985 και υπηρέτησε στη Δ/νση Γεωργίας Κορινθίας και στη Γεωργική Σχολή ΑΧΕΠΑ Βέλου έως τον Αύγουστο του 2014.

 

Διετέλεσε:

  • μέλος Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ,
  • μέλος Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ,
  • Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ερμής Γελινιατίκων»,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου κατά το χρονικό διάστημα 2003-2006,
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος κατά το χρονικό διάστημα 2007-2009,
  • Αντινομάρχης Κορινθίας το έτος 2010.

Στις Δημοτικές Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

 

Μήνυμα Δημάρχου

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλο

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης