Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Ωδείο 2014-15

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης είναι το Ωδείο του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ιδρύθηκε το 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο από την Πάτρα έως την Αθήνα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, είναι ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος μουσικός, Στέλιος Γκόλγκαρης.

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης αποσκοπεί στο να προσφέρει μουσική παιδεία υψηλής ποιότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. Ειδικότερα, οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα πιστοποίησης της φοίτησής τους διαμέσου της συμμετοχής σε εξετάσεις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Ωδείου πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναυλίες, και μαθητικές αλλά και με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, με κορυφαία απ’ όλες τη συναυλία στην οποία παρουσιάστηκε το έργο Canto General των Pablo Neruda και Μίκη Θεοδωράκη με τη σύμπραξη γερμανικής συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας. Στη συναυλία παρευρέθηκε ο ίδιος ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης τιμώντας με την παρουσία του το Ωδείο αλλά και το Δήμο Ευρωστίνης.

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας ακολουθεί κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική. Τα δίδακτρά του είναι από τα χαμηλότερα πανελληνίως, οι δε καθηγητές του είναι εγνωσμένης καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής κατάρτισης σε διεθνές επίπεδο.  

Στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης λειτουργούν τμήματα διδασκαλίας ανωτέρων θεωρητικών, κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, πιάνου και αρμονίου, χάλκινων και ξύλινων πνευστών (στα πλαίσια της λειτουργίας της φιλαρμονικής του Δήμου), μονωδίας (κλασικό τραγούδι), σύγχρονου τραγουδιού, βυζαντινής μουσικής, μουσικολογίας (προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών σπουδών των Πανεπιστημίων), μαθητικής χορωδίας, παραδοσιακής μουσικής καθώς και μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας (ORFF) . Όλα τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα καθώς και η χορωδία παρέχονται δωρεάν.

Στόχοι του Ωδείου είναι η απαραίτητη καθοδήγηση, μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων από καταρτισμένους καθηγητές, ώστε να είναι εφικτή η ενασχόληση με τη μουσική σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και η πολιτιστική δράση, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο,  με τη διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Logo.doe

Εγγραφές & Πληροφορίες

Ώρες Λειτουργίας
Παρασκευή 15:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 16:00

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Γραμματεία: 27430-31252
(στις παραπάνω ώρες)
Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γκόλγκαρης Στέλιος: 6946767730 (καθημερινα)

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης