Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχεύτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε. συστάθηκε το 1995 (ΦΕΚ 183/7-9-1995) από το Δήμο Ξυλοκάστρου, με κύρια δραστηριότητα την Ύδρευση και την Αποχέτευση, η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή χαρακτήρα. Η επιχείρηση διέπεται ως προς τη διοίκηση, οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση των έργων της αρμοδιότητάς της, καθώς και τις πηγές χρηματοδότησής της από τις διατάξεις του Ν. 1069/1980, περί «κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης», ενώ για τα λοιπά θέματα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 323/1989.

Έδρα της επιχείρησης είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου και η περιοχή αρμοδιότητας είναι πέραν της έδρας του Δήμου και τα 25 Δημοτικά Διαμερίσματα. Ο πληθυσμός που εξυπηρετείται ανέρχεται στους 15.000 κατοίκους, ο οποίος τη θερινή περίοδο διπλασιάζεται.

Το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου έχει μήκος 70 χλμ. Από αυτά, τα 35 χλμ. αποτελούν το εσωτερικό δίκτυο που έχει ηλικία 45 ετών περίπου και τα υπόλοιπα 35 χλμ. το εξωτερικό δίκτυο. Από το εξωτερικό δίκτυο, 25 χλμ. έχουν ηλικία 30 ετών και 10 χλμ. έχουν ηλικία 10 ετών.

Το δίκτυο των 25 Δημοτικών Διαμερισμάτων (εκτός της έδρας του Δήμου) έχει συνολικό μήκος 160 χλμ. και διαθέτει 35 δεξαμενές και 11 αντλιοστάσια. Όλα τα δίκτυα είναι ασφαλή και το πόσιμο νερό ελέγχεται αυστηρά σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το δίκτυο - εσωτερικό και εξωτερικό - του Δήμου Ξυλοκάστρου θα συμπληρωθεί με δύο δεξαμενές, 1.500 κ.μ. εκάστη, με χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ. Με τα παραπάνω έργα, θα λυθεί συνολικά το πρόβλημα ύδρευσης του Δήμου Ξυλοκάστρου για 20 περίπου έτη.

Το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης του Ξυλοκάστρου είναι ολοκληρωμένο, με συνολικό μήκος 27 χλμ. Όσον αφορά στα παραλιακά Διαμερίσματα, στο Μελίσσι και στο Καμάρι υπάρχουν κεντρικοί συλλεκτήρες, μήκους 4 χλμ. έκαστος, ενώ είναι ολοκληρωμένο το αποχετευτικό δίκτυο της Συκιάς. Συνολικά, το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο καλύπτει το 80% της παραλιακής ζώνης και το 60% των καταναλωτών του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Για τα υπόλοιπα Διαμερίσματα και οικισμούς της παραλιακής ζώνης υπάρχει οριστική μελέτη για επέκταση του δικτύου αποχέτευσης. Η επέκταση του δικτύου θα καλύψει τα Πιτσά, το Λουτρό, το Άνω Μελίσσι και τα Γελινιάτικα, καθώς και τα ημιορεινά και ορεινά, Θαλερό, Καρυά και Ρίζα. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 7.300.000 .
Όσον αφορά στα υπόλοιπα ορεινά διαμερίσματα, προβλέπεται να κατασκευαστεί μελλοντικά αποχετευτικό δίκτυο και μικρή μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού (πιθανόν φυσικού καθαρισμού) που θα καλύψει τις ανάγκες των Τρικάλων, Μάννας, Παναριτίου και Στυλίων.

Από το τέλος του 1996, λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα Βιολογικός Καθαρισμός. Εξυπηρετεί την πόλη του Ξυλοκάστρου και τη Συκιά. Χάρη στο έργο αυτό σημειώθηκε μεγάλη βελτίωση του υδροφόρου, καθώς και της ποιότητας του θαλάσσιου νερού στην παραλία του Δήμου Ξυλοκάστρου. Υπάρχει ήδη οριστική μελέτη για επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί τα αστικά λύματα των Πιτσών, Λουτρών, Άνω Μελισσίου, Γελινιατίκων, Θαλερού, Καρυάς και Ρίζας, καθώς και του Δήμου Ευρωστίνης.

 

Κέντρο Είσπραξης - Πληροφορίες: 27430 27127-28183
Διεύθυνση: Σ. Κροκιδά 11Α, Ξυλόκαστρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΔΕΥΑΞΕ

Σύμφωνα με την Απόφαση 165/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ορίζονται ως Διοικητικό Συμβούλιο για την διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, οι κατωτέρω:

  1. Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαγγίνα Σταυρούλα (Πρόεδρος)
  2. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κεκερής Νικόλαος , Αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή του τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο κ.Σκόνδρα Αθανάσιο.
  3. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Καραβάς Ανδρέας ,με αναπληρωτή του τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο μειοψηφίας κ. Αποστολόπουλο Σπυρίδωνα
  4. Ο κ. Βαλιμίτη Κων/νος εκπρόσωπος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, με αναπληρωτή του τον κ. Κωνσταντίνο Κουκουμέλη.
  5. Ο κ. Καραμάνος Βλάσης , εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων, με αναπληρώτριά του την κ.Γκίνη Σωτηρία
  6. Η κ. Καραγκίκα Χρυσούλα, δημότισσα, με αναπληρώτριά της την δημότισσα κ. Πατούρα Μαριάννα
  7. Ο κ. Κούκιος Βασίλειος, δημότη, με αναπληρωτή του τον δημότη κ. Κατσούλη Σωτήριο.

Δικτυακός Τόπος: www.deyaxe.com

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης